Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Australian Open, след като получи контузия, която му попречи да се изяви в най-добрата си светлина срещу Аслан Карацев. Руската сензация на турнира направи обрат за успеха с 2:6, 6:4, 6:1,6:2 и стигна до първия в кариерата си полуфинал от Големия шлем.

Всичко започна отлично за нашия тенисист, който взе убедително първия сет. Впоследствие играта на Гришо очевидно започна да страда заради травмата в гърба. Болките се увеличиха в началото на третия сет, след който Димитров получи медицинска помощ. Това обаче не му помогна и Карацев стигна до победата.

На полуфиналите руският тенисист ще се изправи срещу победителя от мача между Новак Джокович (Сърбия) и Александър Зверев (Германия).

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

ПЪРВИ СЕТ
 Григор допусна да бъде пробит още в третия гейм и изостана с 1:2. Димитров обаче моментално отговори и осъществи брейк в подаването на Аслан Карацев, за да изравни резултата. След това Гришо взе своя сервис-гейм, за да поведе с 3:2. След това българският тенисист направи още един пробив в подаването на руснака, който затвърди при своя сервис-гейм и поведе с 5:2. С още един брейк в подаването на Карацев българският тенисист си осигури спечелването на първия сет – 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна равностойно и двамата печелеха своите подавания до 2:2. След това Карацев успя да осъществи пробив в сервис-гейма на Гришо и да поведе. Гришо отговори моментално, не само върна брейка, но и спечели подаването си, за да поведе с 4:3. След това руснакът не само взе своя сервис-гейм, но осъществи нов пробив и поведе с 5:4 в решителен момент от сета. Аслан Карацев спечели подаването си на нула, а с това взе сета с 6:4 и изравни резултата в мача. Това беше първи загубен от Григор Димитров сет от началото на Australian Open.

ТРЕТИ СЕТ
Гришо спечели първия си сервис-гейм в третата част, но след това настъпи пречупване в играта на българския тенисист. Грешките му зачестиха. Поведението му показваше, че може да има и някакъв физически проблем. Руснакът доби увереност и направи два поредни пробива, за да поведе с 4:1. След това Карацев с лекота взе подаването си. Григор едва доигра сета и допусна нов пробив. Така руснакът взе частта с 6:1 и поведе в мача. Григор пък поиска лекарска помощ и дори се прибра в съблекалнята, за да получи медицинската манипулация. Камерите показаха, че проблемът на българския тенисист е в гърба.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Гришо се завърна на корта след получената лекарска помощ. В играта му обаче не настъпи подобрение, въпреки че спечели първия си сервис-гейм и изравни за 1:1. След това руснакът обаче спечели подаването си и направи брейк в сервиса на Димитров, за да поведе с 3:1. Аслан Карацев затвърди пробива и се доближи до спечелването на мача, докато Григор Димитров продължи да демонстрира, че е подвластен на болката от контузията. Гришо все пак успя да спечели още един свой сервис-гейм и намали на 2:5. След това руснакът без проблем довърши гейма с 6:2, а с това взе и победата в мача.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!