Суперкласика ни очаква на финала на тенис турнира в Маями. В спор за титлата ще се изправят добрите познайници Роджър Федерер и Рафаел Надал. Това стана ясно, след като швейцарецът се наложи над Ник Кирьос в зрелищен сблъсък на полуфиналите.

Срещата между Маестрото и австралиеца се превърна в един от най-оспорваните през сезона, а носителят на 18 титли от Големия шлем стигна до успеха след три тайбрека - 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5).

В първия сет Кирьос първи стигна до пробив и поведе с 4:3. При 5:4 в негова полза обаче Федерер стигна до четвърти брейкбол от началото на двубоя и този път бе точен за 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който швейцарецът показа по-здрави нерви и спечели с 11:9.

По сходен начин и със същия резултат завърши и втората част, само че на сметката на Ник Кириос. Двамата тенисисти не съумяха да пробият подаване на съперник и частта отново трябваше да се реши в тайбрек. В него този път Кирьос допусна по-малко грешки и го взе след 11:9 точки.

В решителния трети сет отново нямаше пробиви и отново се стигна от тайбрек. В него драмата беше пълна. Федерер допусна грешка във важен момент, изоствавайки с 4:5 при два сервиса на Кирьос. Последва обаче срив в играта на младия австралиец, който загуби и двете си подавания, а впоследствие и мача.

Така Федерер си осигури среща с Надал за 36-и път. Към момента испанецът води с 23:13 на победи. В последните три сблъсъка победител обаче е швейцарецът. Двубоят между двамата е в неделя вечерта.