Световната №1 Ига Швьонтек ще играе на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставената под номер 1 полякиня отстрани Цинвън Чжън след обрат за 6:7 (5), 6:0, 6:2 и 32-ра поредна победа. Това е най-дългата победна серия в женския тенис, откакто Серина Уилямс спечели 34 поредни мача през 2013 гoдина. Тя няма поражение повече от три месеца.

В първата част Швьонтек пропусна пет сетбола, водейки с 5:2, а 19-годишната китайка направи шокиращ обрат от 2:5 до 7:5 в тайбрека, за да вземе преднина в мача.  

В оставащата част от двубоя шампионката на "Ролан Гарос" от 2020 година загуби само два гейма и победи след 165 минути на корт "Филип-Шатрие". Полската тенисистка не беше губила сет от 23 април.

Джесика Пегула също се класира за четвъртфиналите в Париж и ще се изправи срещу Ига Швьонтек. Поставената под номер 11 американка надделя след обрат с 4:6, 6:2, 6:3 срещу Ирина-Камелия Бегу и за първи път достигна до тази фаза на турнира във френската столица.

Пегула допусна решителен пробив за 4:5 в първия сет, но взе реванш в следващия, когато на два пъти спечели подаването на румънката.

В третата част американската тенисистка поведе с 3:1, за да приключи срещата при първата си възможност след 128 минути.

По-рано през сезона Джесика Пегула игра и на четвъртфинал на Australian Open, а това е първата ѝ победа в общо три срещи с Ирина-Камелия Бегу.