Спечели с БЛИЦ и Sofia Open!

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек и шампионката от Откритото първенство на САЩ Ема Рaдукану отпаднаха в третия кръг на турнира в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 527 250 долара. 

Полякинята Швьонтек загуби от представителката на домакините и победителка в надпреварата през 2019 година Мaдисън Кийс с 3:6, 4:6. За американката това е първа победа срещу действаща №1 в света след пет поредни загуби без спечелен сет преди това.

"Чувството е страхотно. До момента не бях побеждаваща действаща №1 в света, а да елиминирам Ига, след като съм загубила два пъти в два мача от нея преди това, означава много за мен. Смятам, че в момента играя доста добър тенис. Във втория сет поведох с 5:0 и трябваше да остана концентрирана. Но може би се отпуснах малко, а и тя заигра доста по-силно. При 5:4 си помислих какво точно правех, за да взема този аванс. Започнах да се движа по-добре и да я подлагам под напрежение при първа възможност. Това даде резултат", коментира Кийс.
   
На четвъртфиналите американката ще срещне шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан), която се справи с друга представителка на домакините Алисън Риск - 6:2, 6:4.

Поставената под номер 10 Ема Радукану пък загуби от седмата в схемата Джесика Пегула (САЩ) с 5:7, 4:6. 

Чехкинята Петра Квитова се справи с финалистката на "Уимбълдън" и пета в схемата Онс Жабюр (Тунис) с 6:1, 4:6, 6:0 и за втора поредна година достигна до четвъртфиналите в Синсинати, където очаква австралийката Айла Томлянович. Тя победи рускинята Вероника Кудерметова с 3:6, 7:6(4), 6:3.