Водачката в световната ранглиста и защитаваща титлата си Ига Швьонтек (Полша) и шампионката от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка (Беларус) ще играят за втора поредна година на финала на турнира по тенис на червени кортове в германския град Щутгарт с награден фонд 678 814 евро.

Сабаленка победи лесно на полуфиналите рускининята Анастасия Потапова с 6:1, 6:2 за само 58 минути.

На финала в неделя беларускинята ще играе с шампионката от миналата година Ига Швьонтек, която поведе с 3:0 срещу номер 4 Онс Жабюр (Тунис), след което съперничката й се отказа поради контузия на прасеца на левия крак след 18 минути.

Жабюр получи травмата още в първия гейм на двубоя, поиска медицинско прекъсване, след което издържа още два гейма преди да реши да напусне корта.

"Още на третата точка, не знам какво се случи. Бях много развълнувана да играя с Ига днес, винаги е забавно между нас. Пожелавам й късмет на финала. Съжалявам, наистина се опитах да продължа, но не успях", каза тунизийката.

Швьонтек ще се изправи срещу номер 2 Сабаленка в повторение на миналогодишния финал в Щутгарт, който полякинята спечели с 6:2, 6:2. Тя ще се опита да стане първата тенисистка, защитила титлата след Анжелик Кербер през 2016 година.