Лидерката в световната ранглиста за жени и поставена под номер 1 в схемата на Париж 2024 Ига Швьонтек записа победа с 6:2, 7:5 срещу румънката Ирина-Камелия Бегу на старта на олимпийския турнир по тенис за жени. Срещата на кортовете на "Ролан Гарос" продължи час и 46 минути.

Швьонтек спечели 70% от разиграванията на първи сервис и записа 18 печеливши удара за успеха в първия кръг. В следващия полякинята ще срещне победителката от двубоя между аржентинката Надя Подороска и французойката Диан Пари.

Ига Швьонтек стартира с бърз пробив и поведе с 2:0, но румънката го върна в следващото подаване на полякинята и така се стигна до равенство 2:2. Бегу обаче не спечели повече на собствен сервис, а Швьонтек проби в шестия и осмия гейм за крайното 6:2.

Двете тенисистки стартираха с равенство 3:3 във втората част, а Бегу записа пробив в седмия гейм и поведе за първи път в мача. Швьонтек обаче спечели подаването на румънката в десетия гейм и изравни за 5:5, след което отново взе преднина на собствен сервис. Полякинята не даде точка на Бегу в следващия гейм и приключи двубоя с първи мачпойнт.

Джазмин Паолини, която отстъпи на Швьонтек във финала на "Ролан Гарос" тази година, също не загуби сет срещу съперничка от Румъния на старта. Италианката, поставена под номер 4, се наложи със 7:5, 6:3 над Ана Богдан и ще срещне полякинята Магда Линет или рускинята Мира Андреева.