Световната №2 в женския тенис Наоми Осака започна с победа участието си на „Ролан Гарос“, след като се наложи с 6:4, 7:6 (4) над румънката Патриция Мария Тиг.

Японката, която не е преминавала по-напред от третия кръг на Откритото първенство на Франция, пристигна в Париж със само три мача на клей през сезона. Тя отпадна рано на турнирите в Мадрид и Рим.

23-годишната Осака, която пропусна миналогодишното издание на „Ролан Гарос“ заради контузия, не допусна дълги разигравания в първия сет и изглеждаше прекалено силна за 63-ата в световната ранглиста.

Във втория сет Тиг спаси брейкбол и мачбол, за да доведе двубоя до тайбрек. Осака обаче стигна до успеха с уинър от бекхенд. Във втория кръг японката ще играе срещу друга румънка – Ана Богдан, която победи италианката Елисабета Кочарето с 6:1, 6:3.

Бившата №1 в световната ранглиста Анжелик Кербер отново отпадна рано на „Ролан Гарос“, след като загуби с 2:6, 4:6 от украинската квалификантка Анхелина Калинина. В пет от последните си шест участия на турнира в Париж Кербер не успя да прескочи първия кръг.