Шампионът от миналата година Рафаел Надал от Испания трябва да победи австриеца Доминик Тийм на четвъртфиналите на US Open, за да остане със сигурност лидер в световната ранглиста и след последната за годината надпревара от Големия шлем.

Матадора има към момента 8400 точки или с 1500 от швейцареца Роджър Федерер, който може да намали тази разлика до 1320 точки, ако преодолее Джон Милман тази нощ.

Трети в световната ранглиста към момента е шампионът от 2009 година Хуан Мартин дел Потро, който при достигане до полуфинал в Ню Йорк ще защити точките си от миналата година и така може да увеличи аванса си пред световния №4 Александър Зверев, отпаднал още в първата седмица на турнира.

Новак Джокович има шанс да се доближи по точки до Зверев при победа над Жоао Соуза тази вечер и би го задминал, ако елиминира и Роджър Федерер при евентуален четвъртфинал помежду им. Ако сърбинът триумфира с титлата, ще излезе на трета позиция в световната ранглиста.

Към момента Григор Димитров е седми в света след отпадането на южноафриканеца Кевин Андерсън, който миналата година игра на финал. Българинът обаче може отново да е №8 в ранглистата, ако Доминик Тийм отстрани Рафаел Надал и се класира за полуфиналите.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ