Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас е новата голяма звезда в мъжкия тенис, но самият той казва, че Новак Джокович остава фаворитът да запази титлата си от "Уимбълдън" този месец.

20-годишният Алкарас спечели престижната титла на Queen's Club миналата седмица в едва третия му турнир на трева, като в същото време се върна на върха на ранглистата.

Испанецът ще бъде поставен под номер едно за "Уимбълдън" при третото си участие в турнира. Според мнозина Алкарас има шансове да спечели титлата, но самият той е наясно, че за целта трябва да победи Джокович.

"Идвам на "Уимбълдън" с много увереност и считам, че мога да направя добри резултати тук", каза шампионът на US Open пред репортери в неделя.

"Но очевидно за мен основният фаворит е Джокович. Той винаги прави всичко да изглежда лесно. Наистина е трудно да се намери някаква слабост в играта му. Очакванията ми са високи. Мисля, че ще мога да оказвам натиск върху другите играчи, дори и върху Джокович. Чувствам се уверен и се чувствам готов да правя добри неща тук", каза Алкарас.

Той ще започне срещу опитния французин Жереми Шарди във вторник в първия кръг на турнира.

"Не мисля много за това, че съм под номер 1. Опитвам се да не мисля за целия  този натиск. Винаги казвам, че се опитвам да играя агресивно през цялото време. Мисля, че това е най-важното нещо тук на трева: да бъдеш агресивен, отивам към мрежата", каза още Алкарас.