ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи с 1:6, 3:6 на лидера в световната ранглиста Карлос Алкарас в мач от осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж. Това беше първи двубой между двамата на ниво АТР. Гришо оказа сериозна съпротива само през втората половина на втория сет, но това не беше достатъчно за успех срещу испанеца.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Срещата продължи с общо времетраене 73 минути. Така Григор Димитров приключи сезон 2022 с отпадане на осминафиналите във френската столица. В следващия си мач Карлос Алкарас ще се изправи срещу победителя от двубоя между Холгер Руне (Дания) и Андрей Рубльов (Русия).

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Гришо. Българинът допусна пробив още в първия гейм, а след това Алкарас затвърди брейка и поведе с 2:0. Ситуацията за Димитров се усложни след нов пробив в полза на световния №1. След това испанецът взе подаването си на нула и резултатът набъбна до 4:0 в негова полза. Едва в този момент Григор спечели първия си гейм в мача и намали изоставането си. Последва нов лесно спечелен сервис-гейм за Алкарас, който дръпна с 5:1. След това Димитров допусна обрат, след като водеше с 4:0 и загуби подаването си, а това доведе до спечелването на първия сет от страна на испанеца.

ВТОРИ СЕТ
В самото начало на втората част Григор Димитров доста изтормози съперника и дори имаше точка за пробив, но Алкарас все пак успя да спечели подаването си. След това испанецът осъществи брейк в сервис-гейма на българина и поведе с 2:0. Световният №1 затвърди пробива и увеличи аванса си пред Гришо. Едва след това хасковлията спечели първия си гейм в втория сет и намали изоставането си на 1:3. Последва първи пробив в полза на Димитров, който е първи за него в мача. Българинът трудно взе подаването си в следващия гейм, с което изравни за 3:3 във втората част. Гришо поведе с 40:15 при сервис на Алкарас, но не успя да постигне втори пробив и испанецът отново поведе в резултата. Световният №1 направи нов брейк в подаването на българина и поведе с 5:3. При собствен сервис Карлос Алкарас се възползва от първия си мачбол и спечели втория сет с 6:3.