ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас изненада неприятно своите фенове с официалното съобщение, че няма да вземе участие на Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем ще се проведе в периода 16-29 януари. Шампионът от US Open съобщи, че причината за оттеглянето му е контузия на крака, получена по време на тренировка.

„Получих контузията след неблагоприятно стечение на обстоятелствата по време на тренировка. Работих усилено, за да бъда на върха на силите си по време на Australian Open, но за съжаление няма да мога да играя. Трудно е, но трябва да запазя позитивната си настройка, да се възстановя и да гледам напред. Ще се видим на Australian Open през 2024 г.“, обяви 19-годишният испанец.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Оттеглянето на Карлос Алкарас означава, че миналогодишният шампион и носител на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал ще бъде топпоставен на Откритото първенство на Австралия. Новак Джокович, спечелил 21 турнира от Шлема през кариерата си, пък влиза в Топ 4 на схемата и може да се срещне с Надал едва на полуфиналите.

След като спечели US Open през 2022 г. Алкарас стана най-младият №1 в световната ранглиста след нейното създаване през 1973 г. След това се превърна и в най-младият тенисист, завършил годината като водач на класацията на АТР.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!