Световният №1 в мъжкия тенис Яник Синер спечели петата си титла за годината, след като на финала в Синсинати победи Франсис Тиафо (САЩ) със 7:6 (4),6:2 за 98 минути. За 23-годишния италианец това втори триумф в надпревара от сериите „Мастърс 1000“ за годината и общо трети подобен в кариерата му.

Тиафо пропиля два брейкбола още в първия гейм на мача, а след това изтърва още един подобен шанс в деветия. Двубоят вървеше равностойно, но при първата си възможност за пробив Синер се оказа със сетбол при 6:5. Американецът обаче отрази опасността и прати първия сет в тайбрек, в който световният №1 излезе победител.

Втората част беше изключително оспорвана само в първия първи гейм, когато Синер все пак успя да направи първия пробив в мача. Италианецът направи още един брейк в петия гейм, а след това поведе с 5:1. Лидерът в световната ранглиста получи три мачбола при сервис на Тиафо, но американецът успя да предотврати загуба при собственото си подаване. Той обаче нямаше какво да стори в осмия гейм, когато Синер поведе с 40:0 и се възползва отлично от първия от общо три нови мачбола в своя полза.

Успехът в Синсинати не само донесе допълнителна увереност на Яник Синер преди началото на стартиращия през следващата седмица US Open, но му гарантира, че ще остане №1 в света независимо от представянето си в последния за годината турнир от Големия шлем. Причината за това е големият му аванс от 2300 точки пред втория в ранглистата Новак Джокович (Сърбия).