Световният №1 в мъжкия тенис Яник Синер сложи край на серията си от четири поредни загуби от Александър Зверев, след като се класира за финала на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати с успех над германеца със 7:6 (9), 5:7, 7:6 (4).

За последно Синер беше победил Зверев на осминафиналите на „Ролан Гарос“ през 2020 г. Сегашният триумф на италианеца дойде след 3:06 часа чисто време на корта, а мачът беше прекъснат заради дъжд за около 30 минути в тайбрека на първия сет.

Яник Синер спаси два сетбола през първата част, която спечели при третата си възможност. Във втория сет световният №1 допусна ранен пробив и това помогна на Зверев да изравни резултата. Решителната част стигна до тайбрек, в който италианецът поведе с 5:2 и приключи срещата при втория си мачбол.

В петия си финал от „Мастърс 1000“ Яник Синер ще играе срещу американеца Франсис Тиафо, който обърна Холгер Руне за успеха с 4:6, 6:1, 7:6 (3).

Американецът, който спаси два мачбола в десетия гейм на третия сет, за първи път ще играе финал на „Мастърс 1000“. Тиафо изостава с 1:3 в баланса на срещите си със Синер. Двамата за последно играха един срещу друг на четвъртфиналите във Виена през 2023 г., когато италианецът спечели в два сета.