Българският талант Адриан Андреев приключи участието си на турнира на АТР в Анталия, след като в мач от втория кръг загуби с 3:6, 1:6 от четвъртия в схемата Алекс де Минор.

19-годишният българин показа потенциала си и поне в началните минути на двубоя бе равностоен срещу световния №23. Много често Андреев затрудняваше съперника си на сервиса му като доказателство затова са двата му пробива от седем възможности.

Големият проблем обаче бе свързан с липсата на лесни точки на начален удар на Андреев, заради което Де Минор на свой ред често поемаше инициативата от ретур и така завърши мача с цели шест пробива в подаването на българина.

За Андреев това бе четвърти мач в основна схема на АТР турнир като любопитното е, че и третата загуба е от австралиец след тези от Матю Ебдън и Джон Милман на Sofia Open. Въпреки това за него седмицата в турския курорт завършва с 32 точки за световната ранглиста, които ще му донесат скок с около 120 позиции и ще го придвижат за първи път в топ 450.

Адриан Андреев ще се завърне на по-ниското ниво турнири с надеждата да продължи добрите изяви през 2021-а, което да му гарантира редовно участие в АТР турнирите. В схемата на Antalya Open остана още един българин – Димитър Кузманов, който в неделя трябва да играе с №1 в схемата Матео Беретини.