Световният №4 Яник Синер (Италия) продължава да демонстрира отлична форма и с лекота се класира за третия кръг на Australian Open. Италианецът записа успех с 6:2, 6:2, 6:2 над нидерландския квалификант Йеспер де Йонг и за трета поредна година преодоля втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

22-годишният италианец, нареждан от някои специалист сред фаворитите за титлата в Мелбърн след силния му край на 2023 г., напълно доминираше на корта срещу 161-ия в света на „Маргарет Корт Арина“. Срещата продължи 105 минути.

В течение на мача Синър направи седем аса и пласира 26 уинъра, а освен това не допусна нито една възможност да бъде пробит. В следващия кръг италианецът ще играе срещу победителя от двубоя между Даниел Елахи Галан (Колумбия) и Себастиан Баес (Аржентина).

Представителят на домакините Алекс де Минор също продължава в третия кръг, след като се наложи над Матео Арналди (Италия) с 6:3, 6:0, 6:3 за два часа и две минути. В следващия си мач той ще играе срещу руснака Павел Котов или Флавио Коболи (Италия).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК