ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №4 Каспер Рууд срази екзекутора на Гришо в Париж - Александър Зверев, елиминирайки го с 6:3, 6:4, 6:0 след 2 часа и 11 минути игра във втория полуфинал на "Ролан Гарос". 24-годишният норвежец се класира за финала и ще се изправи срещу Новак Джокович в спор за трофея, след като сърбинът елиминира контузилия се световен №1 Карлос Алкарас с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

В първия сет Рууд и Зверев имаха затруднения със сервиса си, като и пред двамата се откриха доста възможности пробиви, които бяха оползотворени. След размяна на пробиви Рууд поведе с 3:1, след което стабилизира представянето си на начален удар и дръпна с 5:2. В следващия гейм пред норвежеца се откри сетбол, който Зверев отрази. Все пак Рууд затвори първия сет с 6:3.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Втората част бе коренно различна, след като и двамата печелеха подаванията си. В четвъртия гейм екзекуторът на Григор Димитров имаше три възможности за пробив, но не се възползва. Двамата разменяха геймовете си без пробиви до 3:3, а в седмия Рууд поведе с 40:0 и проби за 4:3, след което затвори сета с гейм, при който загуби само едно разиграване – 6:4.

Германецът тотално рухна в третия сет, правейки грешка след грешка. От привидно лесни ситуации Зверев пращаше топката в аут и Рууд го проби на три пъти, за да ликува след 6:0, класирайки се за финала.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

КАСПЕР РУУД - АЛЕКСАНДЪР ЗВЕРЕВ 6:3, 6:4, 6:0