Световният №4 Яник Синер започна успешно атаката на първата си титла от Големия шлем. В първия кръг на Australian Open италианецът надви с лекота нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:4, 7:5, 6:3.

Синер завърши 2023 г. много силно. Той първо спечели титлата от финалния турнир на АТР, а след това изведе Италия до триумф за Купа Дейвис.

Италианецът, който през 2022 г. игра четвъртфинал в Мелбърн, започна с пробив още в първия гейм на мача, а това му отвори пътя към спечелване на първия сет.

Ван де Зандсхулп, №59 в света, успя да се противопостави на Синер през втората част. Той обаче допусна брейк в подаването си в 11-ия гейм и това се оказа решително за изхода на сета.

22-годишният Синер беше пробит за първи път в мача във втория гейм на третата част. Това позволи на нидерландеца да поведе с 2:0. Италианецът отвърна с два последователни брейка и обърна за 4:2. Той направи още един в последния гейм на двубоя.

Срещата между Яник Синер и Ботик ван де Зандсхулп продължи 2:35 часа. Следващия съперник на италианския тенисист ще бъде победителят от двубоя между Йеспер де Йонг (Нидерландия) и Педро Качин (Аржентина).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК