Световният отбор, воден от капитана Джон Макенроу, води с 4:0 точки срещу тима на Европа, начело с Бьорн Борг, след първия ден на шестото издание на турнира "Купа Лейвър".

Пред зрителите в "Роджърс Арена" във Ванкувър домакините спечелиха и трите си мача на сингъл, както и този на двойки, за да направят много голяма крачка към това да победят в мача за втора поредна година.

Начало на успешната серия за световния отбор даде американецът Бен Шелтън, който надигра французина Артур Фис със 7:6(4), 6:1 за само 79 минути игра.

Малко по-дълго се задържа на корта аржентинецът Франсиско Черундоло, който надигра за час и 40 минути испанеца Алехандро Давидович Фокина след 6:3, 7:5.

Европейският отбор не успя да вземе сет и след третия мач, в който ветеранът Гаел Монфис загуби с 4:6, 3:6 от канадеца Феликс Оже-Алиасим.

В мача на двойки, с който се закри програмата на първия ден, американците Бен Шелтън и Томи Пол победиха Артур Фис и руснака Андрей Рубльов с 6:3, 4:6, 10-6.

За да бъде спечелена купата "Лейвър", всеки от двата отбора трябва да стигне до 13 точки. В първия ден на турнира всяка победа носи 1 точка, във втория ден - 2 точки, а в трети ден всеки успех е по 3 точки.