Отборът на Света, воден от американската тенис легенда Джон Макенроу, е само на една победа от това да спечели турнира за Купа Лейвър за втори пореден път.

Във втория ден на надпреварата във Ванкувър домакините спечели три от четирите си мача срещу отбора на Европа и по този начин поведоха с 10:2 точки в общия резултат. В първия ден Света спечели и четирите срещи и водеше с 4:0 точки.

Единствената засега победа за отбора на Европа, воден от шведа Бьорн Борг, донесе Каспер Рууд. Във втория мач от програмата на сингъл норвежецът победи американеца Томи Пол със 7:6(6), 6:2. Усилията на Рууд обаче вероятно ще се окажат напразни, тъй като в останалите три срещи съотборниците му не успяха да вземат нищо.

Американецът Тейлър Фриц даде добър старт на световния отбор с победа над руснака Андрей Рубльов с 6:2, 7:6(3) в първия мач за деня във Ванкувър.

По-късно американецът Франсис Тиафо спечели със 7:5, 6:3 срещу поляка Хуберт Хуркач, а в мача на двойки американецът Бен Шелтън и канадецът Феликс Оже-Алиасим победиха Хуркач и французина Гаел Монфис със 7:5, 6:4.

В третия ден на турнира победа във всеки от четирите мача носи три точки. Точно от толкова обаче се нуждае световният отбор, за да събере 13 и да триумфира за втори път в шестото издание на демонстративната надпревара, която при първите си четири провеждания неизменно бе печелена от европейците.