ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вече няколко дни светът на тениса коментира ситуацията от мача между Амариса Киара Тот (Унгария) и китайката Жанг Шуай от турнира в Будапеща, игран на 18 юли. Скандалната ситуация дори разплака 34-годишната азиатка, която прекрати двубоя и напусна надпреварата.

При резултат 5:5 и 15:15 в първия сет Жанг праща топката в близост до основната линия. Лайнсменът отсъжда аут, но китайката претендира, че решението е грешно. В продължение на няколко минути тя опитва да принуди съдията на стола Мириал Блей да слезе и да провери отпечатъка на корта.

Главният рефер на мача слиза и потвърждава решението на колегата си на линията. Жанг Шуай продължава да държи на своето и затова моли на корта да се яви супервайзорът на турнира.

В продължение на още две минути тя оспорва решението на съдиите и дори моли унгарската си опонентка да я защити. След малко повече от три минути супервайзорът се появява на корта, но обявява, че не може да се меси в решението на съдията. В крайна сметка Мириам Блей наказва китайката за бавене на времето.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Следват забележки от щаба на Тот, а унгарката също се усмихва иронично.

След това Жанг печели следващата точка. Тогава идва нов момент на напрежение заради въпросния отпечатък от топката - Амариса Киара Тот го изтрива с крака си.

„Чакай, чакай. Не пипай отпечатъка! Ако топката е аут, защо го триеш“, пита Жанг Шуай.

„Защото ти правиш проблеми, за това“, отвръща унгарката.

След края на гейма при китайката идва човек от нейния щаб, за да я успокои. Това не се случва, а от очите на азиатката потичат сълзи. Тя става от мястото си, ръкува се със Мириам Блей и прекратява участието си в мача, докато Амариса Киара Тот победоносно вдига ръце.