Адриан Андреев постигна първата си победа над тенисист от Топ 100 в рангилиста на АТР. 19-годишният българин обърна световния №82 Лойд Харис (ЮАР) за успеха с 1:6, 6:3, 6:4 на турнира в Сингапур, който е веригата АТР 250. Мачът продължи 2 часа и 13 минути.

Андреев, който е 423-и в света, стигна до точка за пробив още в първия гейм, но не успя да се възползва. Българинът поведе с 40:15 във втория гейм, но след това направи няколко непредизвикани грешки и позволи на Харис да запише ранен пробив. Нашето момче загуби още веднъж подаването си и с това и сета с 1:6.

Втората част започна по-добре за Андреев, който спечели откриващия гейм на 15. След това Адриан стигна до първия си пробив и поведе с 2:0. Южноафринацет обаче успя бързо да направи рибрейк и да намали изоставането си. В четвъртия гейм Андреев стигна до нови две точки за пробив, но Харис успя да изравни за 2:2.

При резултат 3:3 и 15:15 южноафриканецът получи травма в глезена и му бе оказана оказана медицинска помощ. При 4:3 Андреев стигна до точка за пробив и с блестящ минаващ удар поведе с 5:3. На собствен сервис Адриан затвори сета в своя полза с гейм на 30.

В третата решителна част Харис имаше три точки за пробив в гейм №6, но Адриан успя да се справи и да изравни за 3:3.

Българинът имаше две възможности да запише много пробив в седмия гейм, но не успя да реализира нито една от тях и в крайна сметка Харис отново излезе напред в резултата при 4-3.

В следващия гейм Андреев показаха характер като отрази цели шест точки за пробив и изравни на 4:4.

Българинът навакса пасив от 0:40 в деветия гейм и успя да реализира много важен пробив, след който сервира за спечелването на мача. На собствен сервис Адриан затвори мача с гейм на 30.

Така Андреев заработи 20 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Адриан ще играе срещу Кристофър Юбанкс (САЩ) или Алексей Попирин (Австралия).

С успеха си Адриан Андреев заработи 20 точки за световната ранглиста. Във втория кръг той ще играе срещу Кристофър Юбанкс (САЩ) или Алексей Попирин (Австралия).