Каспер Рууд надви американеца Тайлър Фриц с 6:3, 4:6, 7:6(6) и след втория си успех в „Зелената група“ си гарантира участие на 1/2-финалите във финалния турнир на ATP в Торино за втора поредна година. Победата на норвежеца означава и окончателно отпадане от надпреварата на Рафаел Надал, който по-рано през деня загуби с 3:6, 4:6 от 22-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим.

В първия сет Рууд проби Фриц още при първото подаване на американеца и до края не допусна връщане на пробива, печелейки частта с 6:3.

Американецът даде сериозен отпор във втората част, пропускайки три шанса за пробив във втория гейм. Двамата печелеха подаванията си до десетия гейм, в който Фриц се възползва още при първата възможност за пробив и със спечелената точка взе и сета с 6:4, изравнявайки резултата.

В решителния трети сет двамата взимаха подаванията си и нямаше пробиви, въпреки че Фриц имаше два шанса за такъв в петия гейм и не ги оползотвори. Стигна се до тайбрек, в който Рууд дръпна с 3:0, а след това и с 5:1 точки. Американецът намали изоставането си с три поредни точки, но в крайна сметка норвежецът ликува след 8:6 точки.

За последния кръг в групата Рууд ще срещне отпадналия вече Надал, а Фриц ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим в директен сблъсък за място на 1/2-финалите.