Тайна среща между Григор Димитров и Мария Шарапова се е състояла преди няколко дни в околностите на Лос Анджелис. Ексклузивната новина вестник "ШОУ" научи от свой източник, близък до българския тенисист, който от години живее в сърцето на Калифорния. Както е известно, именно в Манхатън Бийч, който е непосредствено до Ел Ей, няколко години Димитров и Шарапова консумираха връзката си в имението на руската тенисистка.

Докато двамата имаха връзка, в свободното си време тузарският палат ги приютяваше за спокойни дни и нощи. След официалната си раздяла миналата година Григор и Мария избягват да се засичат на публични места. Нарочно отказват покани от организатори на рекламни мероприятия, свързани освен с тениса, и с компании, за които работят. За последно имаше възможност да бъдат заедно на наградите "Оскар", но българинът тактично отказа да присъства, след като разбра, че Шарапова вече е сред поканените.

Грандиозният скандал с допинга около рускинята обаче преобърна нещата на 180 градуса, споделят запознати с отношенията между двамата. Българинът и нашата Маша, както я наричахме българите по време на връзката им, останаха със съвсем добри чувства един към друг въпреки раздялата. Както обявиха началото на любовта си преди време, така сложиха и нейния край - без много шум и показности. И двамата рядко говореха един за друг, въпреки че бяха всекидневно в центъра на световните хайлайф издания.

След края на романтичната им приказка и двамата си дали обещание да не се търсят излишно и да правят всичко възможно да не бъдат на едно и също място. Първо - за да избягат от всевъзможните слухове и второ - да не си причиняват неудобство, свързано със стари спомени и неща от миналото. "Всеки тръгва по своя път и нека е щастлив", си казали двете звезди на тениса.

7 март обаче се превърна в ден, в който тенисът, а и световният спорт като цяло, бе разтърсен от новината за положителната допинг проба на Мария. На пресконференция в Лос Анджелис тя призна, че е дала такава проба заради употреба на забранен препарат - Мелдониум (или както още се нарича Милдронат). Митът за най-печелившия и успешен маркетингов проект в последното десетилетие в спорта изведнъж се срина.

Само за няколко часа три от най-мощните спонсора на Шарапова - "Порше", "Найк" и компанията за часовници "Таг Хауер" се отказаха да сътрудничат, с което извадиха от банковата й сметка над 100 милиона долара. На толкова бяха оценени договорите й с трите спонсора за следващите няколко години.

Веднага след края на брифинга първият, който се е обадил на Мария, бил именно нашият Григор Димитров.

Естествено, с пълна подкрепа и предложение за помощ, ако й е нужна такава. Кой е поискал да се видят тайно, на възможно най-спокойното място? Според нашите източници това е била Шарапова. Искала да сподели тежестта от новината за допинга и нямала друг по-близък човек от Григор. В това време българинът се подготвяше за турнира в Индиън Уелс, който се намира на час и половина с кола до Лос Анджелис. "Старата любов ръжда не хваща. Нали знаете тази българска приказка?!", коментират пред "ШОУ" близки до тенисиста.

Според публикации и в световната преса рускинята все още не може да преживее раздялата с българина. Освен че няма нов мъж до себе си действията й често доказвали точно това. Чрез снимки и послания в социалните мрежи Мария загатвала, че не е съвсем щастлива и търси любовта след връзката с Григор. Доскорошните гаджета се видели в район близо до Лос Анджелис и Манхатън Бийч, където Мария имаше въпросното имение, но го продаде след края на любовта с Димитров. Дали е имало нещо повече от приятелска среща? "Никой не им е светил, за да знаем подробности в детайли. Те винаги ще си останат приятели, защото прекараха част от живота си заедно и им беше хубаво", споделят информатори на тигъра на печата.

А допингът?! Очаква се самопризнанието на Шарапова и поемането на вината от нейна страна да смекчи наказанието й и да се върне на корта по-скоро. Случаят обаче е сигнална лампичка не само за тенисистите, сред които е Григор, а и за всички спортисти, да проверяват до най-малък детайл медикаментите, които приемат.