Руската тенисистка Яна Сизикова явно е преследвана от сериозна липса на късмет в последните седмици. В началото на месеца сензационно я арестуваха докато участваше на „Ролан Гарос“, а сега се оказа, че ще пропусне „Уимбълдън“ заради положителен тест за коронавирус.

„За съжаление, през тази година няма да взема участие в един от любимите си турнири - „Уимбълдън“. Преди полета ми за Лондон дадох положителен тест. Надявам се на бързо възстановяване. Пазете се“, обяви рускинята в стори, публикувано в „Инстаграм“.

 efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Както е известно, на 4 юни Сизикова беше арестувана в Париж на излизане от процедура при масажист след мач от „Ролан Гарос“. Задържането и беше свързано с разследване от 1 октомври 2020 г. Френските власти подозират Сизикова и партньорката ѝ в мачовете на двойки Медисън Бренгъл (САЩ) в умишлена загуба с договорен характер на среща от „Ролан Гарос“ срещу румънките Патриция Мария Циг и Кристина Андреа Миту (6:7, 4:6).

Под подозрение е момент от втория сет, когато Сизикова и Бренгъл губят петия гейм. Тогава рускинята прави две двойни грешки. Разследване на в. „Екип“ доказа, че за победа на румънките в този гейм са били заложени огромни суми в букмейкърски къщи.