Обикновено, когато Роджър Федерер излезе на корта, всички погледи са съсредоточени върху швейцарския майстор и неговата безупречна игра.

Федерер обаче бе засенчен по много красив начин. Нито той, нито неговият опонент на четвъртфинала – Тенис Сандгрен бяха тези, които привлякоха вниманието на публиката така както брюнетка на съдийския стол. И това нямаше нищо общо с отсъжданията й.

 

 

Феновете по трибуните не можеха да откъснат очи от главния съдия на срещата – Марияна Вельович, а социалните мрежи „гръмнаха“. Търсенията в Google нараснаха драстично, защото зрителите отчаяно се опитваха да разберат повече за мистериозната брюнетка в съдийския стол.

Федерер се замеси в скандал с красавица ВИДЕО

Тя бързо си спечели обожатели, а един от тях публикува нейна снимка в профила си, като написа: „Бих подлагал на съмнение всяко нейно отсъждане, за да застана пред нея и да и предложа да се омъжи за мен.“ Друг я сравни с холивудска звезда:„ Тя прилича на актриса от филмите на Джеймс Бонд.“

Марияна Вельович беше звездата на Australian open в ден, в който Федерер игра. Което само по себе си е постижение. И именно тогава Роджър влезе в пререкание с нея.

Иначе красивата сръбкиня получи златна значка за вдъхновение през 2015 г. Тя смята, че тенисът дава равни права на всички.

През 2018 г. Вельович беше рефер на женския финал на Australian Open, а през 2019 г. бе арбитър на финала на дамския турнир на Уимбълдън.

TennisKafe.com