Роджър Федерер спечели 20-ата си титла от турнири от Големия шлем, след като надви Марин Чилич на финала на Аустрелиън Оупън.

"Толкова съм щастлив, невероятно е. По-лесно е, когато си следобед, играеш и печелиш. Когато е вечерно време, мислиш цял ден за този мач и е по-трудно, умът ти е постоянно там. Мечтата продължава за мен, особено след перфектната минала година. Невероятно е", каза развълнуваният Федерер.  

"Благодаря на Марин, страхотен турнир направи и му пожелавам да продължава да прави същото, за да спечели повече. Страхотно време прекарах в Австралия, дойдох още миналата година и останах тук, за да спечеля. Страхотни сте, хора!", добави Маестрото.

Той за пореден път разкри любовта си към по-специалната за него Австралия, мястото на което откри любовта, в лицето на съпругата си Мирка Вавринец още преди 18 години по време на Олимпийските игри.

"Още на Олимпиадата в Сидни осъзнах колко много обичате тениса тук! Чест за мен е да съм тук и да спечеля. Затова искам да благодаря на абсолютно всички, които направиха тази вечер толкова специална. Благодаря на всички, на тима ми, на противника, на всички", добави швейцарецът и се разплака още по-силно от щастие.