Руският тенисист Даниил Медведев, който е №2 в световната ранглиста, може да пропусне турнира от Големия шлем, който ще се проведе във Великобритания - Уимбълдън.

Независимо от атаката на Русия към Украйна и забраната на участие на руски и беларуски спортисти в международните надпревари, Медведев съумя да участва на турнирите в Акапулко, Индиън Уелс и Маями, но участието му на Уембълдън е под сериозна въпросигелна.

The Telegraph пише, че руснакът може да получи персонална забрана от организаторите. Те имат независим статут и имат пълното право да остранят тенисиста от турнира без да бъдат заплашени от съд, за разлика от другите турнири под егидата на ATP. 
Регистрацията на участниците на Уимбълдън е до средата на май, а тогава ще стане ясно и дали Медведев ще вземе участие в надпреварата.

Министърът на спорта на Великобритания Найджъл Хъдълстоун коментира пред медиите, че ще обсъди участието на тенисистите от Русия и Беларус с организаторите. Дори се разглежда възможността участие да вземат само тези, които могат да потвърдят, че не подкрепят президента на Русия Владимир Путин.

Турнирът ще се проведе от 27 юни до 10 юли 2022 година.