Тенис легендата и анализатор на „Евроспорт” Матс Виландер похвали Григор Димитров след драматичната победа на българина срещу Ники Кириос в 1/8-финалите на Откритото първенство по тенис на Австралия 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4). 

„Григор излезе и показа какъв атлет е. Сервираше много по-добре, а това му помогна много. Вдигна равнището си в този мач, защото в предишните не бяхме убедени, че е способен на това. Той е трети в световната ранглиста и показа защо”, коментира Виландер.

„Григор днес игра на много високо равнище през цялото време. Всичко работеше. Допускаше двойни грешки само когато можеше да си го позволи. Имаше вариация в сервиса му. Беше наистина много по-добър.”

„Той се справи невероятно добре срещу Кириос. Да имаш публиката срещу себе си тук, е окей. Ник Кириос е много добър човек в съблекалнята. Понякога езикът, който използва на корта… Трябва да се разграничиш от него. Точно в тези моменти Григор показа световна класа и концентрация.”

„Димитров беше много гладен днес. Може би видяхме Григор в най-доброто му състояние – нямаше много време за мислене, беше гъвкав и силен. Беше много концентриран. Кириос от друга страна играеше по-скоро за шоуто. Понякога трябва да се бориш, а той не го правеше във всяка точка. В крайна сметка това се трупа и оказа влияние”, допълни Виландер.

 На 1/4-финал Григор ще срещне британеца Кайл Едмънд, когото победи в Бризбейн преди две седмици.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ