Френският тенисист Люка Пуй обяви, че няма да участва на „Уимбълдън“ заради решението на АТР да не присъжда точки за Откритото първенство на Великобритания. Като причината за това беше посочена невъзможността за участие на руските и беларуските тенисисти, които получиха забрана от британското правителство заради участието на техните държави във войната срещу Украйна.

„Не съм съгласен с това решение на АТР. Разбирам разочарованието на руските тенисисти и несправедливото отношение към тях. Те не са виновни. Сега обаче ситуацията стана несправедлива за 240 вместо за 12. Първоначално реших да не играя. След това си помислих: „Не може да не участвам, все пак това е част от Големия шлем“. Сега обаче съм сигурен, че няма да играя на „Уимбълдън“, обяви Люка Пуй.

28-годишният французин през миналата година отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания, след като беше елиминиран от представителя на домакините Камерън Нори. Най-силното му представяне на „Уимбълдън“ е достигането на четвъртфиналите през 2016 г. Към момента носителят на 5 титли от турнирите на АТР е 165-и в световната ранглиста.