Руският квалификант Аслан Карацев поднесе една от големите изненади на Australian Open. 27-годишният квалификант, който преди началото на Откритото първенство на Австралия имаше само три победи за осем години на турнири от АТР, постигна впечатляващ обрат с 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 срещу Феликс Оже-Алиасим от Канада.

След като мина през квалификациите, Карацев вече има двама елиминирани тенисисти от основната схема в Мелбърн. Първо отстрани поставения под №8 Диего Шварцман, а сега се справи и с 20-ия в схемата канадец.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Оже-Алиасим изглежда вървеше към лесна победа, след като спечели първите два сета за 70 минути, а след това поведе и с 2:1 в третия. Тогава сякаш настъпи промяна в играта на двамата. Канадецът допусна 10 непредизвикани грешки в третата част и за първи път от началото на Australian Open загуби сет.

След това Феликс Оже-Алиасим не успя да се върне към играта си от началото на мача и Аслан Карацев постигна най-значимата победа в кариерата си. Следващият съперник на руснака ще бъде победителят от мача между Григор Димитров и австриеца Доминик Тийм.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!