Тенисистката Алиса Клейбанова, която страдаше от тежко заболяване - лимфон на Ходжкин, се връща в игра до три месеца. Както е известно, треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо получи същата диагноза миналата есен и провежда успешно лечение.

23-годишната рускиня планираше да играе на “Ролан Гарос” и взе участие в два турнира в Маями и Рим през март. След неуспешен опит да попадне в основната схема в италианската столица Алиса обяви, че слага край на кариерата си.

Клейбанова съобщи официално, че е болна от рак навръх своя 22-и рожден ден на 15 юли 2011-а. След лечение с химиотерапия в Италия рускинята се чувства добре и е готова отново за тренировки. Самата тя заяви за сайта на Женската тенис асоциация: “Лечението ми приключи. Имах страхотни доктори, които направиха всичко за мен. Благодарение на тях се чувствам превъзходно и съм напълно здрава”.

Клейбанова, която има две титли на сингъл и пет на двойки в кариерата си, сега обяви, че е променила решението си и отново ще се върне на корта. “През януари и февруари 2013 Алиса ще се включи в турнири. Тя иска да се върне в топ 100 на световната ранглиста”, написа в своя профил в Туитър журналистката от списание Matchpoint Анжелика Фратини. В момента Алиса е на 550-о място в ранглистата. Върховата позиция в кариерата й е номер 20 от преди 2 години.