Бившият тенисист Боб Хюит отново ще бъде изправен на подсъдимата скамейка. Той е обвинен в два случая за изнасилване на малолетни тенисистки преди 30 години, когато е работил като треньор. Като играч Хюит е спечелил 15 турнира от Големия шлем в надпреварите на двойки, а също е играл дълги години за националния отбор на ЮАР в Купа "Дейвис".

В Залата на славата той беше приет през 1992 г., но беше изключен 9 години по-късно именно заради обвиненията в сексуален тормоз.
Прокуратурата повдигна обвинения за изнасилване на момичета под 16-годишна възраст в Сън Сити през 1981 година и в Боксбърг през 1982 година. Хюит е също така обвинен, че през 1994 година е направил опит за изнасилване на тенисистка, която тогава е нямала навършени 18 години. Майки на няколко ученички подадоха искове в съда за неприлично поведение по време на тренировките.
73-годишният Боб Хюит, който преди време отхвърли всички обвинения, не присъства на заседанието на съда заради болест.

Южноафриканецът преди година направи официално заявление в своя защита. “Сю Елън, която ме обвинява в сексуален тормоз, твърди, че ние сме се запознали, когато тя е била на 9 години. Но това е невъзможно. Тя дойде в моята академия през 1981 г, когато беше на 12. Освен това, до 1979 г. аз живеех със семейството си в щата Колорадо и ходех по турнири заедно с Фрю Макмилън. Затова показанията на Сю Елън са минимум неточни”, коментира Хюит.