След повече от три месеца, в които нямаше тенис, а светът бе скован от коронавирус, Григор Димитров се завърна на корта и записа победа над Душан Лайович. Нашето момче надделя с 4:3 (2), 3:4 (5), 4:1 в откриващия двубой от Adria Tour – демонстративната, надпревара, организирана от Новак Джокович.

Всеки уикенд ще се провеждат турнири с по две групи от по четирима тенисисти, като мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки ще играе по два мача в събота, след което по един в неделя, последван от финала между победителите от групите. Гришо е в група „В“  в Белград, заедно с Лайович, Доминик Тийм и Дамир Джумхур. 

В група „А“ попаднаха организаторът Новак Джокович, Александър Зверев, Филип Краинович и Виктор Троицки. Двубоите са на клей.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В първият сет в мача с Лайович Григор започна трудно и позволи да се стигне до 1:3. Хасковлията обаче показа характер и записа пробив и успешен гейм, с което доведе резултата до 3:3 и тайбрек. В него Димитров имаше преимущество и успя да надделее категорично със 7:2.

Вторият сет разви по идентичен начин. Лайович дръпна с 3:1, но Григор изравни до 3:3 и отново двамата трябваше да решат победителя в тази част с тайбрек. Този път сърбинът надделя със 7:5.

В решителният трети сет Гришо бе категоричен - 4:1 и успех в мача.

Това бе трети сблъсък между Димитров и Лайович, като до момента балансът им бе равен. 

Във вечерната сесия на турнира, която започва в 20:00 часа българско време, Димитров излиза срещу Дамир Джумхур.