Джулия Терзийска се класира за финала на сингъл на международните турнири от веригата ITF „Санта Марина Къп". Надпреварите за мъже и жени са с награден фонд от по 15 хиляди долара и се провеждат на твърда настилка на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.
 
Поставената под номер 4 при жените държавна шампионка на открито за този сезон Джулия Терзийска победи с 6:2, 6:3 17-годишната си сънародничка Денислава Глушкова. На финала утре тя ще спори с Йону Ку от Южна Корея.

Поставеният под номер 4 при мъжете Александър Донски допусна драматичен обрат и загуби с 6:4, 3:6, 6:7(5) от номер 5 Кай Венелт (Германия).

В решаващия трети сет Алекс имаше преднина от 5:2, но не успя да стигне до успеха. 

По-късно днес ще се играят финалите на двойки. При мъжете Александър Донски и Били Харис (Великобритания), поставени под номер 2, ще игрят срещу водачите в схемата Ян Бондаревски (Русия) и Кай Венелт (Германия). До момента Донски има две титли на двойки в турнири от сериите "Фючърс" през 2019 година в Претория и в Телави.

Три българки пък достигнаха до финала на двойки при жените. Поставените под номер 1 Джулия Терзийска и Гергана Топалова ще срещнат сънародничката си Катерина Димитрова и румънката Оана Гаврила.

Терзийска има 15 титли на двойки в турнирите на ITF, включително две в Созопол през 2015 година. 21-годишната Топалова има един един триумф при дуетите през 2018 година в тандем с Петя Аршинкова в Кайро. 17-годишната Димитрова се класира за трети път на финал на двойки, като ще търси първата си титла.