ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният руски тенисист Андрей Рубльов беше дисквалифициран снощи на полуфинала на АТР 500 турнира в Дубай за неспортсменско поведение - обиди към един от лайнсмените. Случката се разигра в 12-ия гейм от третия сет, в който той преследваше изравняване срещу  Александър Бублик (Казахстан). Рубльов, шампион в Дубай през 2022 г. и финалист миналата година, се обърна ядосано към съдия на линията и изкрещя в лицето му "дебил" заради загубена точка. Тази дума Рубльов повтори няколко пъти, а освен това е изпуснал и цветуща псувня, твърдят някои световни издания. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Съдията на стола - германката Мириам Блай заедно с Роланд Херфел (супервайзер на турнира), решиха да изгонят Рубльов и да обявят Бублик за победител при резултат 6:7(4), 7:6(5) и 6:5 за представителя на Казахстан. 

Руснакът бурно оспорва, но това не доведе до промяна на ситуацията.

Дисквалификацията му излиза доста скъпо, защото той няма да получи никакви точки и парите, спечелени от наградния фонд от този турнир, а беше заработил 157 755 щатски долара и 180 т. Рубльов ще изпадне от топ 5 на класацията на ATP.

Бублик ще играе първия си финал за сезона, а съперник за трофея в Дубай днес ще му бъде Юго Умбер (Франция), който се наложи със 7:5, 6:3 срещу топ поставения Даниил Медведев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!