Американският тенисист Франсис Тиафо направи коментар още на корта след победата си над Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open. 33-годишният българин се отказа заради контузия в четвъртия сет, след като преди началото на частта поиска медицитнски таймаут и се прибра за лечение в съблекалните.

„Очевидно не е това начинът, по който исках да продължа напред, но съм щастлив, че се класирах за втори път на полуфинал тук. Беше на високо ниво и със сигурност не исках да завърши по този начин. Надявам се, че ще ме видите срещу още един американец на полуфиналите“, каза в интервюто си на корта Тиафо, чийто следващ съперник ще бъде сънародникът му Тейлър Фриц.

Двама американци ще играят на полуфинал на Откритото първенство на САЩ за първи път от 2005 година.

„С Тейлър се познаваме от толкова дълго време. Още от 14-годишни играем заедно. Да се изправя срещу него на най-голямата сцена ме кара да се вълнувам много. Ще дам всичко от себе си, надявам се да има много подкрепа. Ще трябва да бъда агресивен, той удря отлично топката и се движи много добре. Трябва да сервирам страхотно, да използвам скоростта си и да изкарам всичко от себе си“, коментира още Франсис Тиафо.