ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григро Димитров загуби от сърбина Янко Типсаревич със 7:6, 6:7, 4:10 в първи двубой от демонстративния турнир "The Boodles", провеждащ се в Стоук Парк (Великобритания).

Гришо записа четвърта загуба от световния номер 14, и остана само с един успех в срещите помежду им.

Първият сет премина без нито един пробив. Гришо и Типсаревич не срещаха проблем при сервис геймовете и се стигна до очакван тайбрек. В него хасковлията дръпна бързо с 6:2, но позволи на сърбина да стигне до 6:5. Все пак Димитров взе следващото разиграване, с което спечели първия сет - 7:6.

Вторият сет започна с три поредни гейма за Типсаревич. Сърбина успя да пробие веднъж сервиса на Димитров и дръпна сериозно. Гришо обае стигна до равенство, след като спечели следващите 3 гейма. Двамата пак стигнаха до тайбрек, който обаче бе спечелен от Типсаревич, въпреки, че българският тенисист поведе с 4:1 - 6:7.

След като срещата бе без победител след първите два сета, не се стигна до трети сет, както е по правилата на официалните турнири, а директно до трети тайбрек, който се игра до 10 точки. В него Типсаревич поведе с 4:1, а впоследствие стигна до 8:4 в своя полза и бе на 2 точки от успеха. Сърбинът не позволи на Димитров да спечели разиграване и се поздрави с победата – 10:4 в тайбрека.