Симон-Антони Иванов (ТК "Черно море Елит", Варна) спечели титлата на сингъл при мъжете на държавното лично първенство на открито за мъже и жени "ЗММ България" с награден фонд 10 хиляди лева. Надпреварата се проведе на кортовете на ТК „Левски" в София.

Водачът в схемата и държавен вицешампион на закрито Симон-Антони Иванов победи във финала със 7:5, 1:6, 6:3 Пламен Милушев (ТК "НСА", София), който е действащ шампион на страната в зала.

Шампионът при мъжете и шампионката при жените, ще получат от БФТ по един самолетен билет, който да използват за участие в тенис турнир в който са заявени.

По-рано днес Зиновия Ванева (ТК "Локомотив", Пловдив) спечели титлата на сингъл при жените. Във финала Ванева победи със 7:5, 6:3 Хюлия Велиева (ТК "НСА", София).

Така Зиновия Ванева завоюва втора титла на сингъл в кариерата си след 2022-а, както и втора от първенството тази година след тази на смесени двойки.

Хюлия Велиева пък триумфира на двойки жени заедно със сестра си Лютфия.

Наградите на победителите връчиха Васил Цанев – изпълнителен директор на "ЗММ България", Илиян Терзиев – председател на ТК „Левски" и член на УС на БФТ и Борислав Борисов – турнирен директор. Главен съдия на първенството беше Глория Стоянова.