Канадката Бианка Андрееску стана първата тийнейджърка, класирала се за полуфиналите на US Open за последното десетилетие. Това стана факт, след като 19-годишната тенисистка, живееща в предградията на Торонто, се наложи с 3:6, 6:2, 6:3 над 25-ата в схемата Елизе Мертенс от Белгия.

На полуфиналите Андрееску ще се изправи срещу швейцарката Белинда Бенчич. И за двете това ще бъде дебют на полуфиналите на турнир от Големия шлем. 22-годишната Бенчич стигна до Топ 4 на Откритото първенство на САЩ след 7:6 (5), 6:3 над хърватката Дона Векич.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бианка Андрееску, която през тази година триумфира в Индиън Уелс и Торонто, е първата тийнейджърка на полуфиналите на US Open след Каролине Возняцки през 2009 г.

Мертенс беше загубила само 16 гейма за четирите си мача до четвъртфиналите, но за първи път игра срещу поставена тенисистка. Андрееску направи 40 уинъра срещу само 20 за белгийката.

Елизе Мертенс взе първия сет за 38 минути, благодарение на пробив за 3:1. Андрееску върна брейка и то на нула за 4:2 във втората част. Нов пробив в полза на канадката за 5:3 в третия сет се оказа достатъчен за победата на тийнейджърката.