Григор Димитров успя да елиминира и Ян-Ленард Щруф, продължавайки победния си ход на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Българинът спечели със 7:6(2), 6:4 и се класира в третия кръг. Там съперник ще му бъде Рафаел Надал, който малко преди мача на Григор надви Роберто Батуиста Агут с 6:1, 6:1.

Победата днес на Димитров е втора над Щруф от три двубоя помежду им до момента. Именно германецът, който е №44 в световната ранглиста, елиминира нашето момче в Монте Карло през 2017 година. С добра игра Григор успя да му отмъсти и заслужено продължава напред.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Димитров трябваше да отразява седем възможности за пробив в първия сет срещу Щруф, като допусна един за 2:3, но моментално направи рибрейк за 3:3. До края на сета нов пробив нямаше и така се стигна до тайбрек. В него хасковлията спечели с убедителното 7:2 точки.

Доброто му представяне продължи във втория сет и той го започна с ранен пробив, след което можеше да осъществи още два, но дори без тях спечели мача - 6:4.

Както е известно, на старта в Княжеството Григор Димитров преодоля Матео Беретини със 7:5, 6:4, за да се стигне и до днешния му успех над Ян-Ленард Щруф.

Българинът заработи 90 точки за световната ранглиста и 64 225 евро от наградния фонд с победата над германеца.

До момента Григор и Надал имат 12 мача, като 11 победи са на сметката на Краля на клея. В третия кръг двамата ще излязат в повторение на полуфинала от миналата година, когато Надал победи Григор с 6:4, 6:1, а впоследствие спечели 11-ата си титла в Монте Карло. След това двамата не са се срещали.