Тодор Енев се класира за втория кръг на фючърса във Варна с награден фонд 10 000 долара, след като се наложи с 6:4, 7:5 над поставения под № 2 Андрей Млендея (Румъния). Двубоят бе много оспорван, но Енев показа по-здрави нерви, достигна до пробив в решителните моменти в края на двата сета и след много борба си осигури място в следващата фаза, където ще има на пръв поглед по-леката задача срещу 772-рия в света Иван Аниканов (Украйна). 

16-годишният Димитър Кузманов не намери отговор на бомбените сервиси и мощните удари от основната линия на Виктор-Мугурел Анагнастопол (Румъния) и в крайна сметка отстъпи с 2:6, 3:6 на опитния румънец. В последният мач за деня с българско участие Марсел Радев загуби с 2:6, 1:6 от Роман Тудореану (Молдова).

В четвъртък на кортовете на ТК Черно Море ще излязат трима българи в опит да си осигурят място на четвъртфиналите.  Ивайло Трайков ще срещне Карл Бергман (Швеция), Тихомир Грозданов - поставения под № 6 Андреа Фалгиери (Италия), а Тодор Енев ще спори с Иван Аниканов (Украйна)./БЛИЦ