Американецът Томи Пол сложи край на успешното представяне на сънародника си Бен Шелтън и записа победа със 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4 за 3:08 часа, за да се класира за полуфиналите на Australian Open.

Преди да се появи в Австралия в началото на тази година, 20-годишният Шелтън не беше напускал територията на САЩ, за да участва на турнири в чужбина. Той все още е студент, но посещава курсовете си онлайн.

Първият сет протече без пробиви и беше решен след тайбрек, в който решителен се оказа единственият минибрейк, постигнат от Томи Пол. 25-годишният американец направи пробив в шестия гейм на втората част и това му позволи да поведе с 2-0 в мача.

Пол осъществи брейк в подаването на Шелтън за 4:3 в своя полза, но съперникът му още в следващия гейм върна пробив. След това дебютантът на Australian Open направи още един в самия край на частта, за да спечели третия сет и да намали изоставането си.

Четвъртата част беше решена след брейка в подаването на съперника си, който Томи Пол направи още в първия гейм и това се оказа достатъчно да спечели мача в четири сета. На полуфиналите той ще играе срещу победителя от мача между Новак Джокович и Андрей Рубльов.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени