Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова говори след отпадането си от Олимпийските игри. 29-годишната софиянка допусна поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса "Ролан Гарос“.

„Каквото е за мен, това е и за противника. Тя се оказа по-свежа и това си оказа влияние в третия сет“, започна Вики.

Томова бе запитана и за спорна ситуация във втория сет при 3:3 гейма: „Топката беше вътре, но решението на съдията беше да не се преиграва точката, то си зависи от него, но в други ситуации, когато моята топка беше вътре - решаваше да се преиграва, в тази ситуация реши обратното. Но няма какво да се оправдавам. Случват се такива неща и нормално някой път да е в мой ущърб решението. При 40:30 за мен тя удари линия от ретур, имаше много такива моменти, но не е бил моят ден.“

„Добър мач се получи. Третият сет тя физически взе превес. Нещата се обърнаха в нейна полза. Започна по-добре да отиграва по-добре от бекхенд моя топспин и да ме натиска“, продължи българката.

„Мисля, че трябва да съм доволна от участието си, понякога съм доста твърда със себе си, но мисля, че този път просто трябва да съм доволна от това, което направих, борих се докрай и гледам напред. За Торонто зависи, за момента съм втора извън основната схема и трябва да реша дали да взема почивка и да се готвя на твърдо, или ще ходя там да си пробвам късмета“, добави Вики Томова.

„Китката малко ме заболя, надявам се да не е сериозно, може би е преумора, не си чувствам пръста на крака. Това са дребни неща, с които всички тенисисти се сблъскват“, разкри Томова.

„Нямам идея кой ще спечели, в женския тенис винаги е трудно, но като гледам Ига Швьонтек доста доминира и мисля, че ще е тя. Не мисля, че трябва да съжалявам за нищо, нещата не се получиха и си тръгвам с два добри мача. Разбира се, че Новак Джокович може да спечели при мъжете“, завърши Виктория Томова.