Виктория Томова приключи участието си на US Open. Българката, която влезе в основната схема като "щастлива губеща", претърпя поражение от световната №98 Лорън Дейвис с 2:6, 6:2, 3:6 в мач от първия кръг на турнира от Големия шлем.

Томова загуби първия сет, но успя да се вдигне и с отлична игра да изравни резултата и дори да поведе с пробив в третата част. След това обаче американката взе нещата в свои ръце и успя да обърне изцяло развоя, за да стигне и до успех след час и 45 минути игра.

Виктория Томова - Лорън Дейвис 2:6, 6:2, 3:6

Първи сет
Томова се противопостави добре на началния удар на своята съперничка и стигна до равенство, но Дейвис все пак взе подаването си. Същото стори и българката, а след това двете взеха по още един сервис гейм и резултатът стана 2:2.

Дейвис влезе в ритъм и пласира добри форхенд удари, които доведоха до бърз гейм в нейна полза, а след това и до пробив. Томова не успя да се справи с ударите по правата и загуби подаването си, за да се стигне до 4:2 в полза на американката. 

Тя успя да спечели бързо и следващия си сервис, а след това при 5:2 достигна до нов пробив на 15 и затвори първия сет с 6:2 за 33 минути.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Втори сет
Томова продължи да играе дефанзивно и да разчита по-скоро не грешки на опонентката си. Тази тактика донесе успех и тя проби и поведе в резултата за пръв път от началото на двубоя. Българката се справи с напрежението и успя да затвърди пробива, докато играта на Дейвис се разстрои и тя не успяваше да пласира точно ударите си. 

Томова поведе с 3:1 след размяна на успешни сервис геймове, а след това записа нов пробив срещу по-високо класираната американка, която обаче е с по-малък опит от нашето момиче и попадна в капана ѝ - 4:1.

До края не се стигна до нов пробиви и Виктория Томова спечели сета с 6:2, с което вкара двубоя в решителен трети сет.

Трети сет
Томова продължи с добрата си игра и стартира този решителен сет с пробив. Последва обаче мигновен връщане от страна на американката, която след това с добре пласирани сервиси набързо поведе в резултата с 2:1.

Българката загуби увереност и допусна непредизвикани грешки, което доведе до брейкпойнт, но нашето момиче се измъкна от ситуацията и изравни - 2:2. Дейвис обаче бе под пара и все повече трупаше точки с успешни форхенди и удари по правата. Американката спечели подаването си, а след това записа и бърз пробив, с което резултатът стана 4:2 в нейна полза.

Това напълно обезкуражи Томова, която някак успя да спечели подаването си, но не стигна дори до една възможност за пробив, с което бе сложен край на спора след час и 45 минути игра.