Виктория Томова постигна победа в първия кръг на квалификациите на турнира с награден фонд 250 000 долара в Букурещ. Тя спечели с 6:2, 6:2 срещу Башак Ерайдин от Турция за час и 28 минути. Това й осигури 730 долара от наградния фонд и 10 точки за световната ранглиста, в която следващата седмица ще отбележи ново рекордно класиране и ще попадне в топ 190.

Виктория постигна 10-а победа от последните си 11 мача. Вчера тя игра финал на турнира с награден фонд 100 000 долара в Будапеща, където загуби от Елица Костова. Поради тази причина стартът на участието й в Букурещ бе отложено за неделя. Днес обаче на нея ще й се наложи да играе две срещи, като по-късно през деня ще се изправи срещу поставената под номер 4 в пресявките Марина Мелникова от Русия.

Томова започна днешния двубой с пробив, който бързо бе върнат, но последва серия от четири поредни гейма в нейна полза и аванс от 5:1. 21-годишната българка по-трудно взимаше своите сервис геймове, но стигна до 6:2 в първия сет. Във втората част тя бе по-убедителна и поведе с 5:0 преди да даде гейм на съперничката си. След като спаси няколко мачбола туркинята успя да намали на 5:2, но малко по-късно трябваше да напусне корта победена.