Гергана Топалова се класира за четвъртфиналите на турнира на клей в Пярну (Естония) с награден фонд 25 хиляди долара. Българката направи обрат и eлиминира четвъртата в схемата украинка Валерия Страхова с 2:6, 6:1, 6:2. Срещата продължи 2 часа и 11 минути.

Това е седма поредна победа за Топалова на сингъл. Предната седмица тя спечели първата си титла от турнир на ITF за жени с награден фонд от 25 хиляди долара, след като триумфира в Агадир (Мароко).

За място на полуфиналите Топалова ще играе срещу седмата в схемата Мартина Колмегна от Италия или квалификантката Тес Сугнау от Швейцария.

По-късно Топалова преодоля втория кръг на двойки. Българката и Елени Христофи (Гърция) победиха драматично с 5:7, 6:4, 13:11 представителките на домакините Елена Малигина и Майлен Нуди. 

В дългия тайбрек резултатът премина през няколко обрата, а Топалова и Христофи изоставаха в резултата 10:11, но спечелиха следващите три разигравания и се поздравиха с краен успех в двубоя.

На полуфиналите Гергана Топалова и елени Христофи ще се изправят срещу четвъртите в схемата нидерландките Ясмин Гимбрере и Лекси Стивънс. 

По-рано в четвъртък Топалова се класира за четвъртфиналите на турнира на сингъл в Естония, след като победи украинката Валерия Страхова с 2:6, 6:1, 6:2.