Най-популярните тенисистки в момента подкрепиха Серина Уилямс, която бе оперирана спешно заради белодробна емболия. Американката е имала тромб, който е запушвал кръвоносен съд в белите й дробове, и при по-бавна реакция от страна на лекарите изходът е можел да бъде фатален. По-малката от сестрите Уилямс се възстановява в дома си в Калифорния. Тя призна, че това е бил "най-страшният момент" в живота й.
 
Световната номер 2 Ким Клайстерс заяви, че е почувствала облекчение, след като е разбрала, че Серина вече е добре.
"Когато си професионален спортист и си здрав, не мислиш за подобни неща. Контузиите са често срещан проблем при нас, но да си толкова близо до смъртта, е нещо страшно. Случаят на Серина ми отвори очите и ми показа още веднъж кое е наистина важното в живота. Най-трудното за нас е непрестанното летене насам-натам. Всичко това е плашещо и много сериозно. Стискам палци на Серина", каза Клайстерс.
 
Световната номер 1 Каролин Вожняцки бе сред първите, които изразиха подкрепата си към Уилямс и даже я посети в дома й.
"Тя е чудесен човек с много силен характер. Вместо да е сломена от станалото, Серина се шегуваше и даже ми предлагаше да ходим на караоке и да се забавляваме", разказа датчанката.
 
Заемащата деветото място в света Виктория Азаренка също изрази радостта си от факта, че състоянието на Серина се подобрява и тя вече мисли за завръщането си на корта. Тя е утвърдена шампионка и хората обичат да я наблюдават как играе. Пожелавам и скоро да се върне на корта", заяви Азаренка.