Руският тенисист Даниил Медведев постигна 19-та поредна победа в турнирите на АТР, след като се наложи над Франсис Тиафо със 7:5, 7:6 (4) на полуфиналите на турнира в Индиън Уелс.

Първият сет беше решен в 11-ия гейм, когато Медведев осъществи пробив в сервиса на американския си съперник, а след това взе собствения си сервис-гейм на нула.

Втората част започна добре за руснака и с ранен пробив той успя да поведе с 2:0. Медведев вървеше към победата, когато в десетия гейм допусна брейк в собственото си подаване.

Руснакът, който последователно спечели турнирите в Ротердам, Доха и Дубай, преди да се появи в Индиън Уелс, веднага върна пробива, но последва нов в полза на Тиафо и се стигна до тайбрек. Там Медведев все пак успя да стигне до победата за 1 час и 48 минути.

Така Даниил Медведев стана първият руски тенисист, достигнал до финал в Индиън Уелс от 31 години насам. През 1992 г. неговият сънародник Андрей Чесноков отстъпва на американеца Майкъл Ченг.

В спор за титлата Медведев ще се изправи срещу Карлос Алкарас (Испания), който победи италианеца Яник Синер със 7:6 (4), 6:3 след 1 час и 53 минути.