Днес е почивен ден за „Уимбълдън“. Единственият турнир на тревни кортове от Големия шлем е известен със строгите си правила на облеклото. В „Ол Инглънд Клъб“ тенисистите са задължени да носят бели екипи, на които се позволяват изключително малки цветни детайли. Това правило важи от 1877 година

Обаче има начин цветовото табу да бъде нарушено. Никой не може да забрани на тенисистите да имат татуировки. Последното проучване показа, че 9% от играчите в Топ 100 имат татуси по тялото си. Това обаче е твърде малко, ако се направи сравнение с футбола. 34% от играчите на Мондиал 2018 бяха татуирани. От 18-те тенисисти с татуировки 11 са жени и седем са мъже.
Winbet - на един клик разстояние! (18+)

ЧАСТ ОТ ТАТУИРАНИТЕ ТЕНИСИСТИ НА „УИМБЪЛДЪН“
Елина СВИТОЛИНА
Картинката на тигър, която украинката има на лявото си бедро, може да бъде видяна, когато тя опитва да вземе резервната топка от джобчето под състезателната си поличка. „Значението на тази татуировка е твърде лично. Знам, че част от нея може да се види по време на игра“, признава 24-годишната Свитолина. Тя планира след „Уимбълдън“ да си направи още един татус, който ще бъде надпис: „Carpe Diem” (Улови мига).

Полона ХЕРЦОГ
Цялата дясна ръка на словенката е татуирана, както и половината от лявата. Рози, ангели, криле и черепи са преплетени в дизайна. Освен това тя има изписана и думата „фамилия“ на врата. 28-годишната тенисистка уточнява, че татусът на лявата й ръка не е довършен и също трябва да заеме цялото простанство от китката до рамото.

Дан ЕВЪНС
Британецът има цитат на Оскар Уайлд върху вътрешната част на лявата си ръка. Там е изписано: „Всеки светец има минало и всеки грешник има бъдеще“. Може да се предположи, че това е препратка към скандала от 2017 година, когато Евънс беше наказан за една година след положителна проба за кокаин. 29-годишният тенисист има татуировка на Исус Христос от външната част на лявата си ръка.

Стан ВАВРИНКА
Швейцарецът също има цитат от вътрешната страна на лявата си ръка. Той е от ирландския драматург Самюъл Бекет: „Постоянно опитвай, постоянно се проваляй. Няма значение. Опитай отново. Провали се по-добре.“ Тази татуировка беше направена през 2013 година и това явно донесе промяна в кариерата на Вавринка, който през 2014 година в Австралия спечели първата от трите си титли от Големия шлем.

Бетани МАТЕК-САНДС
34-годишната американска звезда при двойките има татуирани цветя на дясната си ръка. Колоритният татус напълно отговоря на личността на Бетани Матек-Сандс, която преди често боядисваше косата си в необични цветове – виолетово, червено и зелено. „В момента много от момичетата имат татуировки, но аз вероятно бях първата, която имаше ясно видим на корта татус. Предполагам, че съм нещо като бунтар. Нося нестандартни дрехи и си боядисвам косата в крещящи цветове“, признава американката.

Каролина ПЛИШКОВА
27-годишната чехкиня има два маорски символа. Единият е над левия й лакът, а другият е върху лявото й бедро. Първата си татуировка Плишкова прави на 15-годишна възраст, но това не е прието добре в семейството й. „Баща ми беше Окей, но майка ми въобще не беше щастлива. С годините го прие някак“, признава Каролина.

Лиам БРОУДИ
Британският специалист на двойки има татуирани лъв и древногръцкия герой Ахил на торса си. Само преди три месеца Броуди разкри, че е бил пред отказване от спорта заради психологически проблеми и лъвът характеризира духа, с който е преборил трудностите. 25-годишният тенисист е по-малкият брат на Наоми Броуди, която тази година не успя да се класира за женската схема на сингъл и отпадна в първия кръг на двойки.

Арина САБАЛЕНКА
Още една голяма котка на „Уимбъллдън“, тъй като беларуската тенисистка има тигър от вътрешната част на лявата си ръка. Звярът не и помогна и Сабаленка още в понеделник отпадна на сингъл, но пък все още е в схемата на двойки. Татуировката вероятно символизира годината й на раждане, тъй като 1988 година е била годината на тигъра според китайския календар.

Бонус... Дъстин БРАУН
Германецът не участва на „Уимбълдън“ през тази година, но неговата татуировка заслужава да бъде показана. Тенисистът с реге плитки има огромен татус на баща си върху тялото си. „Дори и в дома си имам снимка на баща си. Двамата не се виждаме често и много ми липсва. Исках някак да имам постоянна връзка с него и затова съм доволен от работата на татуровчик в Кьолн“, обясни Браун.