Джон Иснър спечели първа титла в кариерата си от турнирите "Мастърс 1000", след като триумфира във финала в Маями. В спора за трофея 32-годишният американец се наложи с 6:7(4), 6:4, 6:4 над германеца Александър Зверев, който се бе прицелил в трети трофей от "Мастърс"-ите в последните 12 месеца.

С успеха 208-сантиметровият Иснър ще се изкачи до рекордното в кариерата си девето място в световната ранглиста, а победата над Зверев му осигури и за пръв път в кариерата три победи над играчи от Топ 6 в рамките на един турнир.

Това е първи "Мастърс" трофей в кариерата на Иснър, който по пътя към финала спря серията от 15 победи на Хуан Мартин дел Потро и се противопостави по най-добрия начин на двукратния "Мастърс" шампион Зверев. Германецът не можа да прибави трета такава титла в колекцията си след Рим и Монреал от миналия сезон.

Иснър днес най-после спечели финал от "Мастърс" турнир, след като преди това имаше загуби от Федерер в Индиън Уелс през 2012 година, от Рафаел Надал в Синсинати през 2013-а и от Анди Мъри в Париж през 2016 г.